Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Терин»Зеленчуков терин с ориз и кайма

Зеленчуков терин с ориз и кайма

Зеленчуков терин с ориз и кайма
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Баба може да не е чувала за терин, но ще ви даде най-свежите зеленчуци, с които да го приготвите"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • за плънката
  • кайма - 250 г
  • ориз - 150 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 1 бр. смлян
  • лук - 1 гл. кромид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните и тиквичките хоризонтално, на тънки филии. Осолете ги и след като си пуснат водичка, ги попийте. Изпечете ги леко по удобния за вас начин.

Междувременно задушете морковите и лука. Прибавете към тях поетапно чушките, каймата, ориза и пюрирания домат. Когато оризът се позадуши, налейте 1 ч.ч. вода.

Разбъркайте и оставете гозбата да покъкри на тих огън, докато се сгъсти. Овкусете я и свалете от котлона. Вземете правоъгълна форма, намаслете я и подредете по дъното и стените й по-рано изпечените зеленчуци, като внимавате краищата им да останат извън съда.

Върху тях разпределете плънката и покрийте с краищата. Така сглобеното ястие печете в загрята фурна около 35 минути. После му дайте време да се поохлади и го обърнете внимателно в поднос или голяма чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: