Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бриош»Пита бриош с крем, шоколад и стафиди

Пита бриош с крем, шоколад и стафиди

Пита бриош с крем, шоколад и стафиди
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Сладка, ароматна и никак не е трудна за приготвяне, вярваме, че тази пита бриош ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 60 г
  • захар - 60 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мая - 20 г жива или пак. суха
  • за плънката
  • прясно мляко - 250 мл
  • жълтъци - 2 бр.
  • нишесте - 20 г
  • захар - 40 г
  • ванилия - 1 бр.
  • шоколад - 1 млечен
  • стафиди - 100 г
  • маково семе - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и сложете яйцето, маята, топлото мляко със захарта, мекото масло и солта. Тестото се меси около половин час и се оставя за 1 час да втаса, трябва да се увеличи два пъти.

Направете крема, като размиете жълтъка с нишестето, сипете няколко лъжици мляко и разбърквате. Другото мляко се слага да кипне със захарта и ванилията.

След това изсипете на тънка струя яйчената смес, като бъркате непрекъснато. Варете 2-3 минути, готовия крем покрийте с фолио, за да не хване коричка.

Поръсете масата с брашно и сложете тестото, поръсете и него разточете на кора. Покрийте с крема, поръсете с начупения шоколад, стафидите и маковото семе.

Завийте на руло и нарежете на еднакви парчета, имащи страна от 4-5см.Сложете хартия във формата, наредете рулцата, като оставяте място между тях.

Оставя се да втаса малко повече от половин час. Сложете в загрята фурна на 160 градуса и печете до готовност, около 35-40 мин. Готовият бриош се изстудява и се покрива с лимоновата глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: