Забавна морковена торта

06/02/2016
Еленаот ЕленаНовак
"Не само забавна, а и много вкусна и прекрасна е тази Морковена торта!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо504
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата и захарта, докато станат на пухкава пяна. Към тях се добавят ванилията, олиото, портокаловият сок, настърганите портокалови кори.

В друг съд се настъргват морковите и се омесват с канелата, натрошените орехи, стафидите и се оставят настрани. Брашното се пресява, по желание, и към него се добавят набухвателите.

След това се прибавя към мокрите съставки. Накрая, когато сместа стане хомогенна, се слага и миксът от моркови, стафиди и орехи. Предварително загряваме фурната на 180 г и тестото се пече за около 35-40 мин.

След като се изпече блатът, се оставя добре да се охлади. Когато това стане, се реже на две, напречно, с назъбен нож, така че да се получат две равни половини.

Кремът се приготвя, като в дълбока купа се разбият добре заквасената сметана, крема сиренето, пудрата захар, медът, ванилията и настърганата портокалова кора.

Избираме кой блат да е долен и го покриваме с част от крема. Върху него слагаме горния блат и леко го напояваме с ром, по желание.

Покриваме цялата торта с остатъка от крема и украсяваме с шарените пръчици и натрошените орехи. Украсата е ваше творчество.

Тортата става невероятно вкусна след няколко часа престой в хладилника.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар