Празнична торта за 8 март

06/02/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Майстора си е майстор, и Добринка още от сега започна с нейните изненади за 8-ми март! Много идейно, браво на авторката!"
Приготвяне60 мин.
Готвене80 мин.
Общо140 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 349
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на кафявите блатове: Разбийте яйцата до побеляване. Добавете захарта, като разбиването продължава. След това добавете олиото, брашното с бакпулвера и ванилиите.

Накрая прибавете разтвореното какао в горещата вода. Разбъркайте внимателно с шпатула. От получената смес, изпечете 3 блата (22см) на 180 градуса 12-15 минути. Не ги препичайте, трябва да останат сочни. Оставете ги да се охладят.

Приготвяне на белите блатове: Белтъците се разделят от жълтъците. Разбийте ги на сняг. Разбийте жълтъците със захарта до побеляване.

След това, започнете да добавяте белтъци към жълтъците, като редувате с пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите. Завършете с белтъци и разбъркайте внимателно.

Изпечете блата в тавата на печката, на 180градуса 10-15минути. След като се охлади, от него с ринг (15см), изрежете 4 блата.

Пригответе и последния блат: Разбийте яйцата със захарта, до побеляване. Прибавете внимателно олиото и накрая брашното. Разбъркайте с шпатула и изпечете 1 блат (24см).

Оставете да се охлади, нарежете го на 10 триъгълника и всеки намажете с карамелената глазура. Оставете ги настрана, докато сглобите тортата.

Приготвяне на плодовия крем: Пасирайте плодовете и ги сложете заедно със захарта на котлона, за да заври сместа. Разбъркайте нишестето с водата, и го прибавете към плодовата смес. Бъркайте, докато се сгъсти. Добавете маслото и разбъркайте.

Приготвяне на млечния крем: Сложете млякото на котлона да заври. Разбийте жълтъците с пудинга и 1 с.л мляко. Изсипете на тънка струя горещото мляко при жълтъците.

Върнете обратно в тенджерата на котлона и бъркайте, докато се сгъсти кремът. Свалете от огъня, и прибавете маслото. Разбъркайте добре и оставете крема да изстине.

След като се охлади, го разбийте с миксера, като добавите и течната сметана. Разбивайте, докато се получи гладък крем.

Сглобяване на тортата: Поставете единия блат във формата, в която сте го пекли. Сипете една част от плодовия крем(леко топъл), оставете да стегне и отгоре сипете една част от млечния крем.

След пак блат, плодов крем, млечен крем, блат. Така направете и малката торта с белите блатове. Измажете и двете торти със 150 мл разбита сметана.

Поставете ги в хладилника за няколко часа да стегнат. Загрейте сметаната (200мл) и към нея добавете шоколада. Бъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади и разбийте.

Намажете двете торти с шоколадовия крем. Голямата панирайте отстрани с настърган бял шоколад, а малката-с кокосови стърготини.

Поставете голямата торта в поднос, отгоре внимателно поставете малката. По ръба на голямата, поръсете с настърган черен шоколад.

Вземете триъгълните парчета и ги наредете внимателно (широката част да стъпва на голямата торта, а острата на малката, като леко ги огънете). Украсете с рози от разбита сметана.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Нина
Нина
06.02.2016 12:42
Страхотна торта. Браво!
0
0
Добринка Петкова
Много ви благодаря за оценката!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв