Бисквитена торта с кисело мляко

01/06/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Тази рецепта е за смелите експериментатори в кухнята, които обичат да си похапват сладичко "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 792
  • Преглеждания за месеца747
  • Преглеждания за седмицата57
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити - 3 пакета обикновени, големи
  • кисело мляко - 1 кофичка цедено + 3 с.л. обикновено
  • сметана - 1 опаковка течна
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч. пудра
  • прясно мляко - за овалване на бисквитите
  • плодове - сушени, по избор (кайсии, стафиди...)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер киселите млека със 1 ч.ч. пудра захар. Отделно разбийте с 1/2 ч.ч. захар течната сметана, докато стане пухкав крем. Внимателно съединете двете смеси. Започнете да редите тортата, като потапяте всяка бисквитка за кратко в прясно мляко.

Подредете ред бисквити, отгоре крем до изчерпване на количествата. Покрийте бисквитената торта с кисело мляко изцяло с крема и поръсете с нарязаните сушени плодове. Оставете на хладно да престои за 4 часа.подобни рецепти тук

5 10
4 5
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Боика Иванова
Боика Иванова
18.12.2013 10:46
Много добре си е количеството на захарта ! Това все пак е десерт !Пък и пудрата захар не е толкова сладка .
0
0
Иван Иванов
Иван Иванов
21.05.2013 08:24
Захарта е огромно количество!Колко мл е течната сметана?
3
1
Цветелина
Цветелина
06.02.2013 18:41
Направих я в къщи следвайки рецептата и на всички се хареса, но препоръчвам да се сложи по-малко захар в крема, защото стана прекалено сладък с посоченото количество.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв