Паприкована сланина

09/02/2016
Kragis3
отKragis3Новак66
"Най-вкусната сланина е паприкованата и нарязаната на тънко, с мерак. И да не пропуснете да сервирате с новото домашно вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 271
  • Преглеждания за месеца1684
  • Преглеждания за седмицата414
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • сланина - 1.5 кг сурова
  • сок от кисело зеле - около 3 л армея
  • сол - 4 - 5 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • чубрица - 3 ч.л.
  • сминдух - 3 ч.л.
  • черен пипер - 3 ч.л.
  • дафинов лист - 5 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 5 - 6 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Важно условие е сланината да бъде отделена от маста, след като се отреже от прасето - едно цяло са, но сланината е откъм кожата и една тънка ивица я отделя от маста.

Нарязваме сланината на ивици с дължина около 15 см и ширина не повече от 2.5 см.

В подходящ съд наливаме сока, слагаме дафиновия лист, черния пипер и бахара и слагаме на котлона да заври.

Слагаме нарязаната сланина във врящата течност за около 2 минути (от повторното завиране), вадим, отцеждаме и оставяме да изстине.

Приготвяме сместа от подправките - да е еднородна.

Всяко парче сланина се овалва добре в сместа и после се подреждат в подходяща кутия, като празнините се запълват със смес.

Съхраняваме във фризера, не замръзва като месото. Вадим 10-15 мин. преди нарязване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Величка Щърбанова
Как мислите, дали ще може да се стерилизира в буркан? Ще се получи ли?
0
0
Kragis3
Kragis3
03.01.2017 09:26
Да, но само 5минути стерилизиране.
1
0
Вальо
Вальо
28.12.2016 16:46
Става страхотна ! Поздравления !
Сминдух и червен пипер , това са подправките !
Слагам чесън в сока при варенето и на прах в паприковането .
Още и джоджен .
0
0
Renkata
Renkata
09.02.2016 11:01
Обожавам такава сланинка с подправки!
1
0
Kragis3
Kragis3
12.02.2016 11:05
Наистина става чудна.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв