Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Домашни катми на тиган

Домашни катми на тиган

mariqmariq
Новак
2514817211
Домашни катми на тиган
Снимка: mariq
1 / 3
06/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Добрата домакиня има специален тиган, в който да прави най-хубавите катми"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка 400 мл
  • вода - 1 кофичка
  • мая - 1/2 прясна
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • яйца - 2 бр.
  • масло - за намазване на вече готовата катма
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в дълбока купа и към тях прибавяме киселото мляко, водата и брашно колкото поеме.

В отделна чаша слагаме маята с малко топла вода я разбиваме. Добавяме солта и захарта и я оставяме за 5 мин. да постои и след това я прибавяме при останалата смес.

Разбъркваме много добре. Оставяме сместа да отлежи поне 30 минути, след което изпичаме катмите.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
В катмите няма яйца,защото с яйцата си е чиста палачинка.Но,пък си станаха вкусни.
19.05.2016 06:50
2
1
2
Покажи всички подкоментари