Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пържени телешки бъбреци с бяло вино

Пържени телешки бъбреци с бяло вино

07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не открихме по-вкусни и ароматни телешки бъбреци от тези, затова веднага си записваме рецептата в любими Съветваме ви да направите същото"

Необходими Продукти

  • телешки бъбреци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • масло - 200 г
  • гъби - 300 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бъбреците се нарязват на дребно и се изпържват в сгорещеното олио, поръсват се със сол и черен пипер, след което се оставят на топло в захлупен съд.

Гъбите се нарязват на дребно. Изпържват се в маслото заедно с накълцания на ситно чесън.

Прибавя се брашното, след което се оставят да врят 3-4 мин. заедно с виното, една кафена чаша топла вода, сол и черен пипер.

Накрая се поръсва със наситнен магданоз. С този сос се заливат готовите бъбреци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

димитър иванов
димитър иванов
Първо задължително се накисват в импровизирана марината, след това са попарват(бланшират ), за да се обелят лесно и чак след тов се пържа; панират ,или задушават съобразно рецептата, а тя зависи от въображението и познанията на готвача да съчетава групи от продукти.
11.03.2020 18:18