Трипластна торта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Трипластна торта
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
180 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • какао - 1 с.л.
  • компот - по избор
  • цветни пръчици - за украсата
  • за всеки блат
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет или 1 к.л. сода
  • брашно - колкото поеме
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: Изброените продукти се смесват и се разбъркват добре.

/Това е количеството само за един блат. Трябва да се приготвят общо три блата от същите продукти, като в последния се добавя и 1 с. л. какао за оцветяване./

Всеки блат се пече поотделно в предварително намазнена тава за около 40 мин.

За крем: Прясното мляко се сварява, отстранява се от огъня и се добавят яйцата, захарта, брашното и ванилията. Разбъркват се до получаване на хомогенна смес.

След като блатовете бъдат готови, в поднос се слага един блат, маже се със сока от компота и крема. Добавя се блатът с какао. Пак се маже със сироп от компот и крема.

Накрая се слага третият блат и се намазва обилно с останалия крем отгоре и отстрани. Поръсва се с цветни пръчици или стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: