Патица с ябълки и мед

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Патица с ябълки и мед1 / 2
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
165 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр. (около 2 кг)
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Направи няколко разреза в гърдите на патицата и бодни с вилица или нож по мазните места на патицата.

Разтрийте със сол, черен пипер и счукан кориандър отвън и отвътре. Медът се загрява в лъжица, докато стане течност, и се намазва отвътре и отвън.

Поставете патицата в дълбока тава. Нарежете ябълките и лука на четвъртинки и ги поставете в кухината на патица.

Можете да добавите билки, червена боровинка, лимон и портокал, както и сушени плодове като сини сливи, кайсии, стафиди.

Изрежете върха на крилцата, да не изгорят. Завържете патицата, след като сте я напълнили. Добавете 50 мл вода. Покрийте с фолио и печете на 220 градуса. Когато е готова, махнете фолиото и запечете до лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: