Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Хладилно тесто

Хладилно тесто

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Хладилно тесто
Снимка: Марияна
4 / 8
07/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1 бр.
"Перфектното тесто за хляб или други тестени изделия, което може да съхраните в хладилник за ден"

Необходими Продукти

  • мая - 1 бр. (7г) на прах
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/4 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа размивам топлото прясно мляко със захарта, маята и малко брашно.

Изчаквам да се активира. Пресявам брашното и добавям останалото мляко, постепенно сипвам и маята.

Замесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути.

После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: