Турски сурови кюфтета

07/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф742308265
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 183
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се накисва булгурът във вода за около 30 мин. Магданозът и лукът се нарязват ситно.

Суровото месо, чилито, кимионът, чесън, доматеното пюре, черният пипер и солта се смесват в дълбока купа.

Булгурът се изцежда и се добавя към сместа. Добавя се ситно нарязаният магданоз и лук.

Отново се меси. От време на време се проверява вкуса. Когато вече ни допада изцяло, се оформят кюфтета като пурички. Поръсват се с лимонов сок. Сервират се с айран или сок от ряпа.

Бележка: Добре е този тип кюфтенцата да се се приготвят от месо на животно, заклано най-късно преди 3-4 часа.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар