Чешки козунак

07/02/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф102312359513
"Няма да ви питаме как е козунак на чешки, защото сигурно е трудно за произнасяне, но ви уверяваме, че чешкият козунак е много вкусен "
Приготвяне40 мин.
Готвене45 мин.
Общо85 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 124
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното със солта и към тях прибавям шупналата смес с мая, която съм активирала преди това и предварително разбитите яйца и мляко.

Замесвам твърдо тесто и оставям на топло, покрито с домакинско фолио. Готовото тесто разделям на 6 равни топки.

Разточвам всяка една на дълга лента, слагам от стафидите и разпъвам на фитил. От трите сплитам плитка и от другите три също.

Оставям ги да втасат, след което ги мажа с жълтък и малко мляко и посипвам със бадемите. Пека на 160 градуса.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар