Копривена супа

07/02/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Ароматна копривена супа, която е най-вкусна напролет и ... когато я приготвим ние "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 042
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва.

В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне.

Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слагат се двата вида лук и се запържват за кратко. Към тях се добавя копривата, след минутка и брашното с червения пипер.

Всичко се разбърква, добавя се един черпак от врящия вече бульон, след което всичко се изсипва в тенджерата.

Оризът се измива със студена вода и се добавя, подправя се със сол и черен пипер. Всичко се вари на средна температура до готовност на ориза.

Супата се отстранява от котлона и се приготвя застройката. Яйцето се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане към тях се добавя по малко от бульона. Застройката се прибавя към супата, разбърква се и се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Наталиа Петрова
Освен ориза аз добавям и един картоф. Получава се по-гъста каша, но вкъщи така я обичаме.
1
0
Гергана  Георгиева
Само дребната,току що поникнала коприва е хубава за супа.Тази с големите листа вече е стара и не става
0
0
Илияна Димова
Много вкусно предложение. Всяка коприва ли е подходяща за готвене, защото има с по-ситни листенца , а има и такава с по- големи листа .
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв