Копривена супа

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Копривена супа
Снимка: Сия Рибагина
5 / 6с Видео
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматна копривена супа, която е най-вкусна напролет и ... когато я приготвим ние"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г връхчета
  • лук - 1 глава, кромид
  • зелен лук - 3 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • ориз - 200 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва.

В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне.

Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слагат се двата вида лук и се запържват за кратко. Към тях се добавя копривата, след минутка и брашното с червения пипер.

Всичко се разбърква, добавя се един черпак от врящия вече бульон, след което всичко се изсипва в тенджерата.

Оризът се измива със студена вода и се добавя, подправя се със сол и черен пипер. Всичко се вари на средна температура до готовност на ориза.

Супата от коприва се отстранява от котлона и се приготвя застройката.

Яйцето се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане към тях се добавя по малко от бульона. Застройката се прибавя към супата, разбърква се и се поръсва с магданоз.

Копривената супа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
видеото е незаменим помощник, супата стана супер
28.03.2023 12:53
2
Анонимен
Анонимен
Правя супа от коприва точно по тази рецепта вече от години. Много се харесва в сеемейството, а и много полезна копривата
28.03.2023 07:51
4
Кали Анастасова
Кали Анастасова
Много сполучлива рецепта, аз поднесох с настъргано сирене ;)
30.04.2018 16:58
6
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Освен ориза аз добавям и един картоф. Получава се по-гъста каша, но вкъщи така я обичаме.
01.03.2016 11:15
4
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Само дребната,току що поникнала коприва е хубава за супа.Тази с големите листа вече е стара и не става
07.02.2016 15:23
2
1
Покажи всички подкоментари
Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусно предложение. Всяка коприва ли е подходяща за готвене, защото има с по-ситни листенца , а има и такава с по- големи листа .
07.02.2016 14:55
3
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Особено полезна и подходяща за сезона
07.02.2016 11:23
2
1
Покажи всички подкоментари