Свински джолан с вино

07/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719775
"Свинският джолан е едно от най-вкусните видове месо, затова ви представяме една майсторски приготвена рецепта за джоланчета с картофи и зеленчуци! Топ ястие за семейната трапеза!"
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82 492
  • Преглеждания за месеца1969
  • Преглеждания за седмицата50
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и по повърхността му, от всички страни върху кожата, се правят леки разрези, колкото да се стигне до месото.

В купичка се слагат зехтинът, лимоновият сок, балсамовият крем, медът и всички подправки, смесват се и се разбъркват добре.

С тази смес се намазва хубаво месото, като се втрива и в направените разрези, оставя се за 30 мин. в хладилника.

Зеленчуците се почистват и нарязват на едро. В глинено гърне се слага месото и отстрани се слагат зеленчуците. Наливат се виното и бульонът, слагат се зрънцата бахар и се захлупва.

Пече се 3 часа на 170 градуса, след което се маха капакът и се дозапича още 15 мин. на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

дем
дем
07.02.2016 19:47
Да,прекалено много подправки
3
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2016 21:43
Подправките са си точно колкото е необходимо,за да постигна резултата,който исках.Въпрос на вкус :)
4
0
никнай
никнай
07.02.2016 19:25
Сия,многото подправки които ползваш в рецептата си само ще заличат автентичният вкус на джолана ( освен ако не използваш месо с изпекул срок на годност и искаш да прикриеш миризмите.Счукан чесън, сол, черен пипер и смлян ким са достатъчни
За джолана съм съгласен но 3 часа да печеш зеленчуци !?
5
2
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2016 21:41
Никнай,ако използваш глинен съд вероятно си запознат(а) с предимствата му при печене.Джолана със зеленчуците се задушават и мога да ти кажа че като ги извадих зеленчуците си бяха в цял вид,нито се скашкаха,нито се раздробиха както би станало ако се пече в алпака :) Може да опиташ затова съм приложила и рецептата.
Относно подправките,колкото по ароматно толкова по добре,въпрос на вкус.Ти ако прецениш може да си го сложиш само с вода и сол :)
9
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Вкусотия ,това го искам за обяд Браво Сия !
2
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2016 12:01
Мерси,Вили :)
Предполагам знаеш колко обичам месо,а това е най-вкусната част от прасето,колкото и да му се мръщат някои хора :)
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!