Маслени бисквитки Алфахорес

07/02/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4288912215
"Предлагаме ви съвършените аржентински маслени бисквити. Перфектно приготвени да са хрупкави, с отличаващи се ронливи слоеве маслени бисквити."
Приготвяне140 мин.
Готвене10 мин.
Общо150 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • царевично нишесте - 130 г
  • брашно - 140 г пшеничено
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 200 г меко краве
  • пудра захар - 150 г
  • жълтъци - 2 броя
  • кондензирано мляко - 1 кутия варено или дулсе де лече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват на гъст и пухкав крем. Добавят се жълтъците, един по един, като след всеки сместа се разбива добре, докато се усвои жълтъкът. Брашното се пресява с нишестето и бакпулвера. Добавят се солта и ванилията.

Брашняната смес се добавя постепенно в маслената и се оформя меко тесто на топка. Увива се във фолио и се оставя в хладилника за час да се стегне.

При готовност тестото се разточва на хартия за печене на около 3 мм дебелина и се изрязват с формичка по желание бисквитки.

Пекат се в предварително загряна фурна на 170 С за около 10 мин. Не трябва да покафеняват, но и кафяви са вкусни.

След изваждане се охлаждат в тавата. Слепят се с готово дулсе де лече. Продава с в руските магазини. Овалват се в кокосово брашно.

Рецептата е адаптирана от списание Меню.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2016 14:04
Колко сладки ти се получиха от тази доза?
0
0
Нина Иванова Иванова
Аз правих за моя РД тройна доза и им изпуснах края но бяха около 100 броя(слепени т.е 200) Но всичко зависи от диаметъра на формичката за изрязване (моята беше 5 см) и от това дали равномерно е разточено тестото при рязането. Моите не бяха изключително еднакви :) Тези от края на тестото бяха по-тънки, тези от средата на тестото по-дебели :)
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2016 14:02
Идеално са станали,върна ме години назад,когато за пръв път опитах такива сладки :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!