Бутер плетенички с богата плънка

07/02/2016
"Бутер вкусотии за закуска или за вкусно похапване през целия ден!"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бутертесто - 1 кг
  • за плънката
  • гъби - 100 г
  • кайма - 250 г
  • лук - 1 малка глава
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сирене - 4 листчета Едам
  • олио - за пържене
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете ситно нарязания лук в мазнината. Прибавете нарязаните гъби и размитата с малко вода кайма.

Преди свалянето на съда от огъня, добавете брашното, разтворено с малко вода, за да се сгъсти плънката.

Овкусете с черен пипер и ако е необходимо добавете сол. Разточете бутер тестото /да е на стайна температура/ на тънък лист.

Нарежете краищата от двете страни на ленти. Сложете по средата от плънката, отгоре наредете парченца Едам и сплетете тестото.

Намажете с жълтък и изпечете до златисто в загрята фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар