Прясно сирене

16/05/2011
тинот тинНовак
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 692
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Трябва да се използва натурално истинско мляко, а не от магазина!

Млякото се затопля до към 40 градуса, слага се маята, разбърква се. Престоява в съда около 1 час.

Изсипва се в тензух. Отцеждаме суроватката. След това посоляваме и притискаме, както е в тензуха, между две дървени плочи за около 1 час.

Накрая вадим от тензуха и режем на порции.

Това е едно прекрасно мезе за ракийка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

pepi
pepi
31.10.2013 13:36
от това количество мляко ще излезе точно 150 гр.сирене
0
0
ангелина
ангелина
31.10.2013 13:19
рецептата е правилна но катосе претисне ипосле се изкарва от тензуха се слага в тава исе реже по избор исе поръсва отгоре със едра сол по малко престоява малко и после се обръща от другата страна не се слага във млекото сол моята баба го прави така
0
0
ива
ива
23.10.2013 21:45
да бе и бегом в тоалетната
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв