Кюфтета яхния с праз

07/02/2016
"Разбира се, че ще си сипете поне две порции от тази яхния с кюфтенца - така е редно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 256
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в сгорещеното олио нарязаните на ситно праз и лук. Добавете гъбите и червеният пипер и запържете, като бъркате.

Направете кюфтенцата и ги наредете върху запържената плънка. Добавете доматения концентрат, солта и леко разбъркайте.

Налейте 2 ч.ч. топла вода и оставете ястието да ври на бавен огън, като разбърквате от време на време.

Преди да свалите ястието от котлона, добавете брашното, разбито с малко вода.

Разбъркайте и оставете още около 5 минути. Поръсете със сух магданоз и черен пипер.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Стан Ой
Стан Ой
09.02.2016 15:23
Не е лоша рецептата, макар че кюфтаците ги обичам по сухички, като мезенце за бирата
1
0
Гергана  Георгиева
Хареса ми идеята за за яхния с праз. По принцип правя с кромид, но тъй като много обичам праз, сега ще я сготвя така.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв