Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована сьомга с магданоз

Маринована сьомга с магданоз

Маринована сьомга с магданоз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Без термична обработка, без тежки подправки - деликатна и ароматна сьомга за ценители"

Необходими Продукти

  • сьомга - 200 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сьомгата на подходящи парчета.

Посолете я и я оставете за около час, за да си поеме от солта.

Измийте солта и мариновайте рибата със зехтина и лимонов сок.

Прибавете ситно нарязания магданоз и разбъркайте внимателно.

Поднесете рибата охладена и гарнирана с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Поставя се в хладилник.
10.08.2021 15:07
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Подходящи парчета - това значи тънко нарязано. Не съм уточнила. Може времетраенето в солта също да се увеличи, но след това да се поизплакне с вода. Може да се добавят и различни сосове - соев, терияки...лимонов.
Да, сьомгата е сурова, но прясна!
10.08.2021 15:04
Admin
Admin
Привет, сьомгата сурова ли се консумира?
22.07.2021 09:02