Домашни арменски сладки

08/02/2016
Веселина Константинова
отВеселина КонстантиноваМастър Шеф133270113876
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30-35 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 362
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете да заврат водата и олиота. Добавете содата и солта.

След като сместа заври, изсипете брашното наведнъж и бъркайте енергично до получаване на гладко тесто.

Готовото парено тесто, оставете да се изстине и го разделете на малки топчета. Поставете във всяко топченце късче локум и парче орехче.

Така приготвените сладки наредете в тава, застлана с хартия, и изпечете до златисто. Докато топченцата са горещи, ги оваляйте в пудра захар.

Наредете ги в поднос и отново ги посипете с пудра захар. Оставете да се охладят.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар