Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета, мариновани с киви

Шишчета, мариновани с киви

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110342611
Шишчета, мариновани с киви1 / 2
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Каним ви на такива шишчета, каквито не сте опитвали досега - носете си бира"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свински хапки
  • киви - 2 бр.
  • хмели сунели - 1/2 ч.л.
  • бял пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • лук - ½ глава
  • зелен лук - 4 пера
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Присъствието на кивито прави месото много нежно и вкусно.

Нарязваме месото на хапки като за шишчета. Едното киви смачкваме на пюре, другото нарязваме на дребни кубчета и ги прибавяме към месото. Прибавяме нарязания на ивички лук, включително и перата от зеления, посоляваме, поръсваме с белия пипер и хмели-сунели (грузинска смес от различни сушени подправки.

В нея се съдържат 2 супени лъжици сушена майорана, 2 супени лъжици сушен копър, 2 супени лъжици градинска чубрица, 2 супени лъжици сушена мента, 2 супени лъжици сушен магданоз, 2 супени лъжици стрит кориандър, 1 супена лъжица сминдух, 2 супени лъжици мексиканска мента или тарос, 1 чаена лъжичка млян черен пипер, 1 чаена лъжичка шафран , 2 средноголеми начупени дафинови листа).

Разбъркваме месото за шишчета с всички тези неща и оставяме да се маринова един час в хладилника или 40 минути на стайна температура.

След това изваждаме мръвчиците от маринатата, нанизваме на шишчета и ги изпичаме на скарата. Гарнираме с пържени картофки и зеленчукова салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: