Кралимарковска гозба

08/02/2016
"Време е за една старобългарска славна рецепта от времето на нашите баби и дядовци, та и преди това "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 475
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещения зехтин. След това го извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаните чушки и лук.

Прибавете отново месото и налейте 1 чаша вода. Оставете ястието да ври на тих огън докато месото омекне.

След това добавете нарязания бекон, отцедения боб и подправките. Овкусете със сол и прибавете доматеното пюре, предварително размито в чаша вода.

Ястието трябва да ври до извиране на водата или докато остане на мазнина. Поръсете с магданоз и сервирайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

никнай
никнай
09.02.2016 23:45
Защо не вземеш 800 грама сеинси коремчета като го запържиш се получава същият ефект като с бекона - о, то пък било едно и също само че сурово.
4 зелени подправки - искаш ли да прикриеш вкуса и миризмата на месото. Чубрицата ще е оптимална а магданоза за декорация е добро решение ако е само на клонки.

Иначе в рецептата има потенциал и с малки корекции които можеш сама да направиш ще получиш едно много вкусно ястие.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв