Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кралимарковска гозба

Кралимарковска гозба

Кралимарковска гозба
Снимка: Нели Атанасова
1 / 2
08/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Време е за една старобългарска славна рецепта от времето на нашите баби и дядовци, та и преди това"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • бекон - 300 г
  • боб - 450 г (1 консерва) бял
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. (1 зелена и 1 червена)
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л. или олио
  • джоджен
  • девесил
  • чубрица
  • сол
  • захар - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете в сгорещения зехтин. След това го извадете и в същата мазнина запържете ситно нарязаните чушки и лук.

Прибавете отново месото и налейте 1 чаша вода. Оставете ястието да ври на тих огън докато месото омекне.

След това добавете нарязания бекон, отцедения боб и подправките. Овкусете със сол и прибавете доматеното пюре, предварително размито в чаша вода.

Ястието трябва да ври до извиране на водата или докато остане на мазнина. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Защо не вземеш 800 грама сеинси коремчета като го запържиш се получава същият ефект като с бекона - о, то пък било едно и също само че сурово.
4 зелени подправки - искаш ли да прикриеш вкуса и миризмата на месото. Чубрицата ще е оптимална а магданоза за декорация е добро решение ако е само на клонки.

Иначе в рецептата има потенциал и с малки корекции които можеш сама да направиш ще получиш едно много вкусно ястие.
09.02.2016 23:45