Патладжан с пуешко и таханов сос

21/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо182
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме патладжаните на ивици и ги оставяме в солена вода. Изваждаме ги и ги изцеждаме върху кухненска хартия и ги запържваме в зехтин.

Редим ги в тавичка, като отваряме всеки патладжан по средата.

Лука и доматите нарязваме на кубчета. Пуешкото филе нарязваме на кубчета и го сотираме в сгорещена мазнина, добавяме лука, черния пипер, доматите и граха, преди да свалим от огъня заливаме със сладко-киселия сос.

С тази смес пълним патлажданите. Яйцата разбъркваме добре и с тях заливаме патладжаните. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

Отделно разбъркваме чесъна, тахана и оцета. Запържваме ги в мазнина и с тях заливаме изпечените патладжани.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!