Домашна торта с цедено мляко и крем

08/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Една по-различна домашна селска торта, но за сметка на това мнооого много вкусна. Супер оригинална идея."
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 382
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • бисквити - 450 г
  • натурален шоколад - 100 г
  • за първия крем с цедено мляко
  • сладко от вишни - 180 г с плодчета
  • кисело мляко - 500г цедено
  • за втория крем с прясно мляко
  • брашно - 7 с.л. тип 500
  • масло - 125 г краве
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 1 литър краве
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете двата крема като за първия смесете в купа цеденото мляко и сладкото. Втория крем направете като в купа разбиете яйцата със захарта, добавете 300 мл от млякото и брашното и разбъркайте до хомогенна смес без бучки.

Сипете останалото мляко в тенджерка, сложете я на котлона на средна температура и добавете ванилията и маслото, след като кипне внимателно започнете да наливате от яйчената смес, като бъркате непрекъснато до сгъстяване и получаване на гладък крем.

Махнете от котлона и оставете малко да се охлади. В правоъгълна тавичка сипете на дъното от яйчния крем и разнесете, започнете да редите първия ред от бисквитите една до друга, отгоре сложете част от крема и върху него с лъжица гребнете от сместа с цеденото мляко и наръсете.

Следват пак бисквити, отгоре крем и върху него от цеденото мляко и така се процедира до края, като най-отгоре завършвате само с двата крема.

Оставете в хладилник за няколко часа да се охлади, след което украсете отгоре с натрошен шоколад.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар