Класическо Тирамису

09/02/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7545481
"Изисква се истински майсторлък, за да приготвите класическо Тирамису, но резултатът с тази рецепта е гарантиран "
Приготвяне50 мин.
Готвене5 мин.
Общо55 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 821
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало, трябва да започнете с приготвянето на сиропа. Нужно е да поставите всички продукти за него в подходящ съд и да ги загреете на висока температура.

След това леко намалете и оставете да се посгъсти за около пет минути, като бъркате регулярно. После сиропът трябва да се прехвърли в купичка, в която ще е удобно да се напояват бишкотките.

Заемаме се и с крема. За целта се отделят белтъците от жълтъците. Вторите миксираме със захарта и коняка и разбиваме на водна баня, за да приготвим крем Забайон.

Оставя се встрани за известно време, а междувременно се разбиват белтъците с щипка сол. Отделно се бие и сметаната. След това в голям съд се миксират маскарпонето, белтъците и изстудилият се вече Забайон.

Време е сладкишът да се сглоби. Ето защо покриваме дъното на подходяща тавичка с ред сиропирани бишкоти. Покриваме ги добре с крем.

Следват отново ред от бишкоти и ред крем. Това се прави до изчерпване на продуктите, като е добре сладкишът да се завърши с крем.

След това се поръсва с какао или шоколадови стърготини. Хубаво е десертът да престои на студено няколко часа и тогава да се консумира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Adelina Georgieva
Adelina Georgieva
28.02.2016 23:15
Класическото тирамису е с Марсала и яйца. Поради факта, че не винаги има Марсала, а и яйцата не винаги са пресни съм го префасонирала- вместо Марсала с хубав ром или Бейлис, а яйцата не ги ползвам, а вместо това ползвам само сметана и маскарпоне. Винаги жъна успех с този десерт. Освен това заменям какаото с настърган на едро натурален шоколад.
1
0
Лилия Цачева/Lipodve
Наистина има страшно много вариации на този десерт. Обичам го с всякакъв алкохол, с шоколад, с какао... с много шоколад и какао.. Въобще не мисля че ще ми писне да го приготвям или пък да го ям!
Поздрави! (:
0
0
Ирина Андреева Jolie
Класическо или не,това е уникален десерт.Рецептата ти е страхотна.Как ми се дояде,лелееее
0
0
Лилия Цачева/Lipodve
Съгласна съм, и на мен ми е един от любимите!
Благодаря и поздрави! (:
0
0
Лилия Цачева/Lipodve
Сайта не позволяваше заглавие "Тирамису" и затова пише класическо, защото се доближава до рецептата за такова.
Незнам колко и какво му се полага но е безобразно вкусно със все сметаната! ;)
Поздрави! (:
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!