Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Бирени Мезета»Хрупкави карамелени пуканки

Хрупкави карамелени пуканки

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Хрупкави карамелени пуканки
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 4
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Ето как сами да си приготвите любимите карамелизирани пуканки, само изберете хубав филм и щастието ще бъде пълно"

Необходими Продукти

  • за пуканките
  • царевица - 100 г за пуканки
  • масло - 45 г краве
  • зехтин - 1 с.л.
  • за карамеления сос
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • захар - 90 - 100 г
  • масло - 15 г краве
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете маслото и зехтина в голяма тенджера, която трябва да загреете на средно висока температура. Сложете и няколко зрънца царевица и щом започнат да се пукат, сложете и останалите.

Тенджерата трябва да се разклаща през известно време. А когато пукането започва да се чува по-рядко, значи е време да отстраните тенджерата от огъня.

Преди да се замете с правенето на карамеления сос, пуснете фурната на 100 градуса. Загрейте маслото в тиган с незалепващо покритие, поставете маслото и подсладителите.

Оставете сместа на слаб тих огън, докато се получи течност с карамелен цвят. Махнете от огъня и прибавете, содата, солта и ванилията.

Всичко това се бърка и се изсипва върху пуканките, които трябва да са в тавичка, застлана с хартия за печене.

След което те се разбъркват. След това по най-бързия начин те се пъхват във фурната и се пекат в загрята фурна около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: