Кекс Везувий

09/02/2016
"Време е за един кекс мечта, колкото пухкав, толкова и вкусен"
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 275
  • Преглеждания за месеца1953
  • Преглеждания за седмицата210
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Намасляваме формичка с дълбочина от 10 см и диаметър от 22 см. Правим кръг върху хартия за печене, който да пасне на дъното на формата, изрязваме го и го поставяме там. След това набрашняваме стените на формата, а останалото брашно пресяваме добре заедно с бакпулвера.

След това трябва да се разбият в дълбок съд маслото, захарта и зехтинът. Към тя се слагат яйцата и се бие. Добавят се още млякото, ромовата есенция и ванилията, като биенето продължава.

На тънка струя се прибавя и брашното, като се бърка непрестанно. Когато се получи хомогенна смес, изсипваме малко от нея в друга купа и я оцветяваме с какаото.

След това започваме да изсипваме по малко двете смеси в центъра на формата за кекс, като ги редуваме. Когато кексовото тесто се изчерпи напълно, слагаме формата в загрята на 170 градуса фурна и печем около 75 минути или до суха клечка. После обръщаме готови кекс внимателно върху плоскост.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар