Млечни багети

08/02/2016
Приготвяне70 мин.
Готвене30 мин.
Общо100 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо521
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С леко затопленото прясно мляко си обърквате маята със захарта и малко брашно.

Оставяте я да шупне малко и през това време си пресявате за начало 300 г брашно и при него слагате солта, разбитото яйце и разтопеното масло.

След това добавяте към тях шупналата мая и разбърквате с бъркалка или лъжица.

Постепенно добавяте още брашно и когато стане достатъчно гъсто за месене, го прехвърляте върху плот и месите до достигане на меко, нелепнещо и гладко тесто.

Когато е готово разделяте тестото на 8 равни топчици и ги нареждате в намазнен съд, покривате ги със намазнено фолио и кърпа и оставяте да втасат за около час.

След това всяка топчица се точи на елипса /не твърде тънка/, в средата на която се правят четири разреза по дължина и то не до края.

Разстоянието между разрезите е около 1 пръст. От единия тесен край започвате да завивате по диагонал и така се образува интересната франзелка.

Нареждате готовите в застлани с хартия тавички и ги оставяте да втасат за около 30 минути, като през това време си пускате фурната на около 200 градуса да загрее.

Намажете хлебчетата с мъничко прясно мляко примесено с масло и ги поръсете със сусам по желание. Пекат се до леко златист цвят и след като се извадят, се оставят да изстинат на решетка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Радомира Михайлова
Толкова ни се усладиха у дома,че се наложи пак да направя,че и двойна доза. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв