Пиле по ловджийски

08/02/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67092916875
"Дали някой иска от това уникално вкусно и сочно пиле по ловджийски? Не е късно да си го приготвите. Топ рецепта!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо49 559
  • Преглеждания за месеца1945
  • Преглеждания за седмицата1117
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете пилешките бутчета, посолете ги със сол и черен пипер и всяко оваляйте в брашното.

Запържете ги от всички страни до златисто и извадете върху домакинска хартия.

Зеленчуците нарежете на дребно, а гъбите оставете цели. В същата мазнина в която е пържено пилето, сложете лука и чесъна, да се запържат за кратко, след което добавете чушките, гъбите и морковите.

Разбъркайте и пържете 5 мин., добавете виното и оставете да покъкри още няколко минути, за да се изпари алкохолът.

Изсипете бульона, доматите и сложете щипка захар, поръсете с подправките и върнете месото в соса.

Сложете капака и намалете котлона на умерена температура за 30 мин., докато течността се изпари.

При поднасяне поръсете с магданоз, босилек или розмарин. По желание към ястието се добавя нарязано на ситно люто чушле.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Гергана  Георгиева
Много вкусно и пикантно изглежда. Ще се пробва :)
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
10.02.2016 23:20
Благодаря,Гери :)
1
1
Renkata
Renkata
08.02.2016 19:30
Изглежда доста апетитно! Поздравления! :)
3
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
08.02.2016 19:42
Благодаря,Рени :) Стана голяма вкусотия :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв