Пълнозърнести солени мъфини с брашно от просо и тофу

09/02/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо965
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухите съставки се смесват в купа и се разбъркват добре.

В отделна купа се разбиват яйцата, към тях се добавя соевото мляко, лимоновият сок и зехтинът.

Сместа се добавя към сухите съставки и се разбърква непрекъснато, за да се получи хомогенно много гъсто кексово тесто. Добавят се нарязаните маслини и натрошеното тофу и отново се разбърква добре.

Намазняват се формички за мъфини и се напълват догоре със сместа. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

Тофуто може да се замени с обикновено сирене, но тогава солта се намалява на 1 чаена лъжичка, а соевото мляко - с прясно.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!