Ръжено- ечемичени мъфини с годжи бери

09/02/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак6634901
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции12 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо484
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива със стевията (с вилица) и към тях се добавят олиото и соевото мляко.

Към брашното се добавят содата, бакпулверът, канелата и се размесват добре. След това се добавят към течните съставки, слага се лимоновият сок и годжи берито и се разбъркват с помощта на шпатула няколко пъти, до получаването на много гъсто кексово тесто.

Метална или силиконова форма за мъфини се намазва с олио и във всяко гнездо се поставя от сместа, пълни се догоре, защото тестото е тежко и не бухва много.

Пече се за 15-20 минути на 220 градуса.

Соевото мляко може да се замени с прясно, а вместо годжи бери може да се използват стафиди. По желание може да се добяват и смлени орехи.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар