Задушено ярешко с пресен лук и ориз

09/02/2016
"Щом голямата и малката стрелка на часовника наближат 12.00 часа, алармата в стомаха ни се включва и започваме да се чудим какво да хапнем на обяд. Днес решихме да се доверим на Ваня "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 073
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ярешко месо - 1500 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • ориз - 1 1/2 ч.ч
  • джоджен - 1 с.л
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - щипка
  • олио - 5 - 6 с.л
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и се нарязва на порции. Посолява се и се натрива с червен пипер, черен, джоджен.

В тава сипвам олиото и нарязания пресен лук. Подреждам порциите месо върху лука и доливам малко вода.

Покривам с алуминиево фолио и слагам да се пече на 180 градуса. След час и половина изваждам и слагам измития ориз, да поеме бульона.

Запичам без фолио около 20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар