Задушени пилешки дробчета с лук и моркови

09/02/2016
"Приготвени майсторски, пилешките дробчета нямат равни на себе си"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 073
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата в студена вода за около 30 мин. Изплакнете ги обилно с чиста вода.

Почистете зеленчуците и нарежете на подходящи парчета.

Загрейте олиото и сложете зеленчуците. Гответе, докато зеленчуците омекнат.

Добавете червения пипер и доматеният сок.

Сложете дробчетата и гответе още 10 мин.

Прехвърлете ястието в подходяща тавичка, овкусете със сол и черен пипер и запечете във фурна до златисто.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
26.02.2016 22:44
Добро решение колкото е елементарно толкова е и ефектно и по-вкусно.
Аз бих погасил зеленчуците с 1-2 глътки вино (за вкус и аромат) и тогава ще карам нататък по рецептата ти.
Моето предложение е накрая при поднасянето да се поръсят със ситно нарязан магданоз - придава на ястието по-свеж вид и приятен аромат.
0
0
Ваня Георгиева
Не бях се сетила за морков,другия път ще добавя.И аз поръсвам със чубрица.
0
0
Наталиа Петрова
Добавям и малко чубрица. Стават стархотни.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв