четвъртък, 21 август

Катък

Публикувана от:
Видяно: 11 483 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Катък
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • овче прясно мляко - 1 литър
  • сирене - 50 гр.
  • масло - 25 гр.
  • сол - на вкус

Приготвяне на Катък

Варим млякото на водна баня, на много слаб огън, докато остане наполовина. Бъркаме непрекъснато и внимаваме да не загори.

Когато млякото се охлади, посоляваме на вкус, прибавяме натрошеното сирене и разтопеното масло.

Слагаме в буркан и прибираме на хладно. Сместа зрее около 7-8 дни и е готова за консумация.

4.4 от 5 Гласа

Отзиви (4)

  • 0
    0
    Отговор
    Павлина

    2014-02-27, Оценка 5 от 5 за Катък

    А,би ли споделила оригиналната ,ако я знаеш?
  • 0
    0
    Отговор
    Павлина

    2014-02-27, Оценка 5 от 5 за Катък

    Моля Ви,имам безумната амбиция да произвеждам катък по всяко време на годината,с цел да съумея да го пласирам на пазара,и то в кипър,защото там живея и се занимавам с отглеждане и угояване на овце,бих желала да постигна желания ефект на Българския традиционен катък,за да се наложа на пазара като производител,моля Ви за съвет,и евентуално рецепта,ще ви бъда благодарна..и не само това!
  • 0
    0
    Отговор
    Диана

    2013-11-15, Оценка 5 от 5 за Катък

    Катък се прави само от мляко без тия сирена,явно не сте опитвали истински катък както го правиха бабите на село и то когато овцете вече прегарят.
  • 0
    0
    Отговор
    ИВАН

    2013-03-02, Оценка 5 от 5 за Катък

    МИСЛЯ ЧЕ Е ДОБРО АМА НМЕ Е ОРИГИНАЛНАТА РЕЦЕПТА

Вкусна и лесна рецепта за Катък. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни специалитети за Катък. Избрани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Катък в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.