Пържена каракуда

09/02/2016
Йорданка
отЙорданкаИноватор3642571653
"Без глезотии и врътни - просто вкусна пържена баракуда и много бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 207
  • Преглеждания за месеца173
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каракудата се почиства от люспите. Изрязват се главите и се вадят карантиите. Измиват се хубаво.

Осоляват се и се ставят 20-25 минути - да поеме солта.

В тиган със загрято олио (може да използвате и друга мазнина за пържене) изпържваме рибата, като първо я овалваме в брашно.

Може да ползвате бяло брашно или царевично, а може и да смесите по малко и от двете - пак става вкусно.

Като я изпържим, оставяме върху хартия да се отцеди мазнината.

Сервирайте с резени лимони и студена бира:)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Йорданка
Йорданка
24.02.2016 14:29
ами по-принцип е хубаво ако рибата има повече кости да се препържи ,така може да се хапва и с костите... :))
0
0
Ваня Георгиева
Днес споделих рецептата за пържен линджир (дребна речна риба) която лично аз съм уловила, голям кеф ми прави когато се столи да ходя. Та тя се яде цяла и е страхотна.
0
0
Мартина Тракова
Много вкусна риба,но с толкова много кокали. :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!