Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържена каракуда

Пържена каракуда

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Без глезотии и врътни - просто вкусна пържена баракуда и много бира"

Необходими Продукти

  • каракуда - 1 кг
  • брашно
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каракудата се почиства от люспите. Изрязват се главите и се вадят карантиите. Измиват се хубаво.

Осоляват се и се ставят 20-25 минути - да поеме солта.

В тиган със загрято олио (може да използвате и друга мазнина за пържене) изпържваме рибата, като първо я овалваме в брашно.

Може да ползвате бяло брашно или царевично, а може и да смесите по малко и от двете - пак става вкусно.

Като я изпържим, оставяме върху хартия да се отцеди мазнината.

Сервирайте с резени лимони и студена бира:)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
ами по-принцип е хубаво ако рибата има повече кости да се препържи ,така може да се хапва и с костите... :))
24.02.2016 14:29
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Днес споделих рецептата за пържен линджир (дребна речна риба) която лично аз съм уловила, голям кеф ми прави когато се столи да ходя. Та тя се яде цяла и е страхотна.
24.02.2016 10:44
1
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Много вкусна риба,но с толкова много кокали. :)
24.02.2016 10:41
2
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Много вкусна става като е препържена.
24.02.2016 09:27