Гювечета с карфиол

19/02/2010
Габи
отГабиНовак
"Зеленчукови гювечета за гладници и ценители на добрата кухня "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 095
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол – 2 глави
  • яйца – 4 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сметана – 500 г
  • лук – 1 връзка – пресен
  • кашкавал – 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола, сваряваме го на пара (10 мин. ). Смесваме яйцата, млякото и сметаната. Поръсваме със сол и черен пипер.

Нарязваме пресния лук, разпределяме карфиола в гювечетата и поливаме с приготвения сос. Посипваме с лука и настъргания кашкавал.

Запичаме във фурната в продължение на 30 мин. при температура 150 градуса.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mitiata
Mitiata
28.10.2016 16:44
Аз използвах голяма глава карфиол, т.е. нормална, каквато се продава на всякъде, и спазих останалите пропорции, и стана супер! Успех!
0
0
МИЛАНОВА
МИЛАНОВА
03.06.2013 20:37
КАРФИОЛЪТ МОЖЕ ДА СЕ ПОСТАВИ И СУРОВ!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв