Свинско с шам фъстък

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свинско с шам фъстък
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
09/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"В сърцата и чиниите ни винаги ще има запазено специално място за това ароматно свинско с шам фъстък"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г контра филе
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 20 г
  • олио - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За коричката
  • хляб - 1 и 1/2 филии
  • шам фъстък - 60 г суров
  • магданоз - 3 с.л. (листата)
  • яйца - 1 брой
  • зехтин - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете със сол и черен пипер нарязаното на пържоли контра филе и ги оваляйте в брашното.

Загрейте маслото и олиото и запечатайте за по 1 минута от всяка страна пържолите.

Подредете ги в тава и ги залейте с мазнината от пърженето.

В блендер смелете хляба, шам фъстъка и магданоза. Добавете зехтина, яйцето, солта и пипера и разбъркайте добре.

Сложете от сместа върху всяка пържола.

Изпечете на 200 градуса за 13 минути.

Рецептата е адаптирана от Йоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Интересно предложение,което обезателно ще изпробвам.
10.02.2016 22:59
Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Много интересна и нестандартна рецепта :) Браво! :)
09.02.2016 16:55