Миш маш на фурна само за 30 минути

09/02/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Уникално вкусен, лесен и бърз миш маш на фурна, само за 30 минути - по изпитана селска рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
43 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо141 221
  • Преглеждания за месеца13305
  • Преглеждания за седмицата1380
  • Коментирана16 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена43

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Печените и обелени чушки от буркана се отцеждат и нарязват на ленти. Сипват се в намазана с олио тавичка. Отгоре се натрошава сирене и пресовани скилидки чесън.

Поръсваме струйка олио, черен пипер, малко сол и ситно нарязан магданоз.

Разбиваме яйцата с киселото мляко и содата, прибавя се брашното.

Заливаме с тази смес чушките и печем за 20 минути в загрята 200 градуса фурна.

Изважда се поръсваме настърган кашкавал и връщаме да се запече само за 10 минути.

Сервираме с млечно-чеснов сос.

Невероятна вкусотия, а сосчето го прави неустоимо!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Таня Иванова
Таня Иванова
13.04.2017 00:02
Уникално вкусно. Мъжът ми беше доста очарован.
0
0
Мирелла Сомова
Вечерята се получи много добре - експериментирах малко, като сложих чушките цели и ги разпределих в тавата, но не става така обемно, както е на авторската снимка. Добавих и няколко вида сирене - краве, овче и моцарела и залях със смес от кисело мляко, сметана, чесън и магданоз. Изяде се и скоро пак ще приготвя! :)
2
1
Румяна милчева
Страхотен е през лятото го правим винаги.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв