Усукан тутманик

09/02/2016
Ro Zi
отRo ZiНовак331218
"Класика! Усуканият бабин тутманик, който винаги ще си хапваме с огромна наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 773
  • Преглеждания за месеца295
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята, прибавят се останалите продукти, омесва се меко тесто, оставя се да втаса, разделя се на 4 топки, всяка се разточва с големината на чиния и маже се с масло.

Така разточени корите се подреждат една върху друга, разточват се заедно на една голяма кора.

Мажем отново с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло, което се разрязва по дължина на 2 части, всяка се усуква и се навива на охлюв, оставя се да втася в намаслена тава и се маже с жълтъка.

Печем тутманика на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Йорданка
Йорданка
25.01.2018 16:14
Сполучлива рецепта, Благодаря! Получи се много вкусно, аз добавих повечко сирене , някъде към 350 грама и се получи точно по мой вкус :)
0
0
Ваня Георгиева
Понякога смесвам сиренето със яйце и намазвам корите със сместта.Пробвайте.
2
0
Гергана  Георгиева
Ммм,обичам тутманик!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!