Усукан тутманик

09/02/2016
Ro Zi
отRo ZiНовак331218
"Класика! Усуканият бабин тутманик, който винаги ще си хапваме с огромна наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 473
  • Преглеждания за месеца1563
  • Преглеждания за седмицата224
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко се разтваря маята, прибавят се останалите продукти, омесва се меко тесто, оставя се да втаса, разделя се на 4 топки, всяка се разточва с големината на чиния и маже се с масло.

Така разточени корите се подреждат една върху друга, разточват се заедно на една голяма кора.

Мажем отново с масло, поръсваме със сиренето и навиваме на руло, което се разрязва по дължина на 2 части, всяка се усуква и се навива на охлюв, оставя се да втася в намаслена тава и се маже с жълтъка.

Печем тутманика на 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Понякога смесвам сиренето със яйце и намазвам корите със сместта.Пробвайте.
1
0
Гергана  Георгиева
Ммм,обичам тутманик!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв