Свински ребра със зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински ребра със зеле1 / 2
17/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ромео и Жулиета, Скарлет и Рет, Свински ребра със зеле - все велики любовни истории!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 500 г ребра
  • зеле - 1 голяма кисела зелка
  • домати - 2 цели от консерва
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • зелева чорба - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете свинските ребра със сол и черен пипер и ги нарежете. Накълцайте киселото зеле, изстискайте го от сока и го объркайте със сол, черен и червен пипер и чубрица на вкус. В дълбока тенджера се редят зеле и ребра до изчерпване на количествата.

Отгоре залейте с намачканите домати, мазнината и зелевата чорба и малко топла вода, колкото да се покрие зелето. Похлупете и сложете да се вари 3 часа на умерен котлон. Може да изсипете всичко в намазнена тава, да покриете с фолио и да изпечете свинските ребра със зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гледай!
гледай!
То си пише "Отгоре залейте с намачканите ДОМАТИ"
Добра е тая рецепта,но аз го правя по мааалко по-различен начин
10.04.2012 10:31
3
Cook
Cook
Утре ще го пробвам, добре е да напишете какво се прави с доматите от консерва.
28.12.2011 12:30
1
Покажи всички подкоментари