Гювечета със 3 вида меса и пъдпъдъчи яйца

10/02/2016
"Просто няма как да останем равнодушни при вида на тази месна вкусотия. "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 079
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 500 г
  • свински врат - 200 г пушен
  • пилешко месо - 500 г
  • картофи - 3 големи
  • царевица - 1 малка кутийка
  • гъби - 1 малък буркан нарязани
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 малък буркан печени червени
  • доматено пюре - 1 малък буркан
  • пъдпъдъчи яйца - 18 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържвам леко свинското месо, което е нарязано на жулиени. Добавям малко вода и прибавям и пилешкото.

След малко добавям и лука, клокват, докато изври водата.

В гювечетата на дъното слагам от запържените меса, пушения врат, картофите, които съм нарязала на кубчета, царевица, гъби, чушки.

Слагам по няколко лъжици доматено пюре, малко водичка и олио, чубрица, черен пипер и сол.

Слагам да се пекат във фурната на 200 градуса. Като се запекат, ги вадя и на всяко чукам по 2-3 пъдпъдъчи яйца. Връщам във фурната и я изключвам.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ваня Георгиева
Да и с кокоши става.
1
0
Ваня Георгиева
Ако нямате пъдпъдъчи яйца сложете едно нормално яйце.:)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв