Брюкселско зеле с бекон

17/05/2011
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
"Магията на кулинарията - беконът може да накара дори брюкселското зеле да изглежда неустоимо "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 941
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на дребни парченца и го сложете да се запържи до загар в сгорещена мазнина. След това добавете брюкселското зеле, объркайте. Долейте малко гореща вода и оставете да се задуши.

Когато водата се изпари, добавете сол, розмарина, черен пипер и доматената паста и соевия сос.

Оставете да ври на слаб огън за 10 минути, като разбърквате периодично. При нужда долейте още малко зехтин.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Минков
Минков
21.10.2014 12:02
Не кипвате ли лекичко брюкселското зеле предварително или оставяте достатъчно време с водата под капак за да се сготви?
0
0
Ани
Ани
24.04.2012 05:14
Много ми хареса и на мен.
0
0
Лилия
Лилия
23.02.2012 01:32
Много вкусно! Смених розмарина с копър и не сгреших
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв