Сладко от тиква-Рачел

10/02/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф707302114
"Тази рецепта я знаем от баба и ще я предадем и на нашите деца, защото държим да запазим кулинарната традиция "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции12 бурканчета
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 642
  • Преглеждания за месеца8609
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиква - 2 кг
  • захар - 4 кг
  • вода - 3 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се реже на тънки филийки, почистват се семките и се бели кората. Измива се и се реже на кубчета с назъбен нож.

Парчетата тикви се слагат слой по слой в тенджера, като помежду им се слага захар. Оставят се да престоят 2-3 часа. От престояване от тиквата се отделя сок.

След това се добавя вода и се вари, докато тиквите омекнат. Вари се с отворен капак, за да може сокът да се сгъсти.

Вдига се от огъня и се оставя да изстине. По желание сладкото може да се поръси и с орехи. Пълни се в средно големи буркани, които се стерилизират 5 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар