Пъдпъдъци със зеленчуков сос

10/02/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • за марината
  • вода - 1 л
  • оцет - 1 к.ч.
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • за пъдпъдъците
  • сметана - 2 с.л. квасена
  • царевично брашно - 100 г
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри
  • бира - 1 ч.ч.
  • олио
  • универсална подправка
  • за соса
  • патладжани - 1 бр.
  • чушки - 2 червени
  • домати - 2 червени
  • черен пипер
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените пъдпъдъци се накисват в марината за няколко часа, след това се измиват хубаво и се кипват във вряща вода за няколко минути.

Овалят се в царевично брашно, червен пипер и се запържват леко от двете страни.

Смесват се квасената сметана, бирата и подправките, пъдпъдъците се слагат в плик за печене и към тях се добавя сместа, изпичат се до готовност.

Патладжаните, доматите и чушките се пекат, обелват се, всички зеленчуци се пасират, като чесънът се нарязва на дребно и се запържва, добавят се пасираните зеленчуци.

Оставя се да поври за 15 мин. на слаб огън. Сипете от готовия сос в чиния и сложете по два пъдпъдъка в порция.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар