Бърза питка с малко месене

10/02/2016
Анелия Терзиева
отАнелия ТерзиеваПомощник Готвач131694
"Времето ни трябва, за да го прекараме с близките си, затова ви предлагаме изпитана рецепта за бърза питка с малко месене "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази бърза питка напомня италианската фокача и може да се гарнира с маслини, риган, семена, масло и шарена сол и т.н.

В купа изсипваме пресятото брашно със солта и сухата мая. Прибавете топлата вода и около 8 лъжици от зехтина и замесете еластично тесто.

Месенето продължава около 10 минути, след което тестото се оставя в намазнена купа и се покрива с фолио или кърпа. Оставете да втаса на топло за 1 час.

След като втаса тестото, премесваме го и оформяме според тавата, в която ще го печем. Аз съм използваме средна кръгла тава в този случай.

Тавата обилно се поръсва с брашно, а тестото се оформя като дебела кора, която да запълни цялата тава. С вилица или с пръсти направете няколко вдлъбнатини отгоре.

Оставете питката да втаса още 30-40 минути. Намажете я с останалия зехтин, поръсете със семената и изпечете в предварително загрята на 220-2400 градуса фурна.

Готовата питка се намазва с маслото и се покрива с кърпа за 5 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар