Салата от скариди с манго и печурки

10/02/2016
Татьяна Балова
отТатьяна БаловаНовак10734
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо587
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите на дребно. Сваряваме ориза в пропорция 1 част ориз на 2.5 чаши вода под похлупак на тих огън в продължение на 20 минути.

Междувременно почистваме морковите, чесъна и зеления лук. Морковите нарязваме на жулиен, лука – на кръгчета. Сваряваме гъбите, морковите, лука, виното, соевия сос и оцета в 6 чаши вода.

Прибавяме намачкания чесън, 1 ч.л. зехтин. Когато гъбите и зеленчуците омекнат, ги прецеждаме и ги смесваме с топлия ориз.

Почистваме скаридите от черупките, правим надлъжен разрез по гръбчето им на дълбочина около 0. 5 см и ги почистваме.

Посоляваме ги и ги запържваме на средно силен огън в останалия зехтин за по 2-3 минути от всяка страна. После ги потапяме в чили соса и ги изваждаме.

Почистваме мангото от кората и костилката и го нарязваме на жулиен. Нарязваме перата зелен лук на дребно.

Смесваме мангото с ориза и зеленчуците, отгоре подреждаме скаридите и поръсваме с нарязаните зелени стръкчета лук.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!